שם הקורס:
טעם הטבע
רכז: עדנה אשד
תאריך פתיחה: 19/10/2012
מסע אל ארץ הזית, הגפן והתאנה של סוחרים עמוסי בשמים ותבלינים, עולים מעדות שונות אשר  הביאו עימם טעמים וסיפורים, שהופכים למרקחת משובחת. נטייל בטבע, בשדות ובערים, נתבשם מהריחות ונקנח כל טיול בארוחה טעימה.

א  |  ב  |  ג  |  ד  |  ה  |  ו  |  ש
56 ש', 2 ש"ש
7 מפגשים, אחת לחודש
ת"א, רכבת ארלוזורוב. שעה 7:30
665X3 ש"ח
קלה

 

 

19.10.12   הפרת היוצא מן הכלל  טיול בשני קטעים מרשימים ביופיים בנחל פרת הוא ואדי קלט, מהיפים והמיוחדים בנחלי המדבר שבו שפע מים זורמים. בשביל מדרגות תלול וקצר נרד למנזר סנט ג'ורג' הדבוק למצוק בחלקו המזרחי של הנחל. נטייל רגלית בחלקו העליון של נחל פרת ירידה מענתות לנווה המדבר הייחודי ולבריכות המים בעין פרת. ונקנח בארוחה עשירה בסמוך לים המלח.

 

16.11.12    שירת וטעם העשבים   טיול מיוחד בו הטבע הוא הרקע להכרות עם עולם הליקוט והלקטים.  עם ד"ר אורי מאיר- צ'יזיק המתמחה במסורות רפואה ותזונה מקומיות נסייר בטבע הגלילי להכרות עם צמחי בר למאכל והפולקלור הקשור בהם, נלקט יחד ונבשל בשטח ארוחה צמחונית מיוחדת מעשבי בר למאכל. וגם נכיר מקרוב את העולם העשיר של הזית, המסיק ושמן הזית בגליל התחתון.

28.12.12   רמלה- טעמים ואנשים   העיר שהיתה בירת א"י במשך מאות שנים היא היום פסיפס מרתק, ססגוני וטעים של עדות רבות, כל עדה וטעמיה. לזה מצטרפים אתרים היסטוריים מרשימים- המסגד הגדול, המגדל הלבן ובריכת הקשתות. נשלב סיור בשוק, טעימות של מטעמי עדות ודיון בשאלה מיהו מלך החומוס המקומי- חליל או סמיר, אצל אחד מהם נהנה מארוחת חומוס ותוספות.

 

8.2.13    הגבעות חטפו פריחה   פריחת החורף בשיאה ברמות מנשה,  מהאזורים הפסטורליים והיפים בארץ בעונה זו, עם שפע כלניות לבנות, סגולות ואדומות, אלפי רקפות וגם מים זורמים. ונהנה מארוחה המתאימה לחורף באחת ממסעדות האזור.

8.3.13       יש בירה ביהודה   לא, לא ירושלים הבירה, בגבעות שפלת יהודה מייצרים לא רק יין אלא גם בירה טעימה במבשלת בוטיק. נפתח בטיול טבע אל הפריחה הססגונית בגבעות השפלה נציץ אל מערות ומחילות אחדות מתוך אלפי חללים תת-קרקעיים. נכיר את פסטיבל האוכל בשפלה ונאכל ארוחה המתאימה לטעמי הבירה.

12.4.13    יש נהר בארץ   טיול טבע אביבי אל האזור היחיד בו הירדן "מתנהג" כמו נהר אמיתי, קטע הירדן ההררי ממצד עטרת דרומה עם זרימה שוצפת ואשדות לבנים. נמשיך עם סיפורי "האנשים של גיא אוני" בסיור מרתק באתר ראש פינה הישנה בין בתי אבן שעברו שימור, גלריות ומסעדות. נקנח בארוחת דגים עשירה.


10.5.13 (נדחה מ-18.1) אשדוד- מהפלישתים עד הגרוזינים נפתח בטיול טבע חורפי עם אירוסים ראשונים המציצים בגבעות הכורכר ועוד פריחה חורפית במישור החוף. נמשיך בהכרות מעמיקה עם אשדוד, בעבר מרכז פלישתי חשוב וכיום מרכז של אמנות וכמובן אימפריה קולינרית. נשמע על מקומות האוכל בעיר ונאכל האחת הטובות שבהן- מסעדה גרוזינית על חוף הים.

 

 תאריך חלופי למקרה של דחיית טיול – 5.4.13

 

 

 




  

אתר זה מותאם לגלישה בדפדפן אקספלורר 8 ומעלה.