שם הקורס:
טעמי הטבע
הדרכה: עדנה אשד
תאריך פתיחה: 10/11/2022
 אם אתם אוהבים לתבל את הטיול שלכם בקולינריה וטעמים מיוחדים, זו הסדרה בשבילכם!

נכיר את הטבע, ההיסטוריה והאנשים באזורי הארץ השונים תוך כדי הליכות קלות, בטבע או בעיר. בשני  טיולים תהיה ארוחה צהריים מלאה ובאחרים מגוון טעימות.

א  |  ב  |  ג  |  ד  |  ה  |  ו  |  ש
5 ימי טיול
תל אביב, מתחם סבידור, 7:30
1600 ש"ח
קלה

 טעמי הטבע
הדרכה: עדנה אשד

 

*לתשומת לבכם, לחלק מהטעימות אין תעודת כשרות. אין ערבוב חלב ובשר ואין מאכלים לא כשרים

 איסופים:  בנסיעות דרומה: ראשון לציון, מחלף בית רבן. 

 איסופים בנסיעות צפונה- על כביש החוף. בנסיעה לבית שאן- גם במגידו

התכנית

 

10.11.22        "ארץ השמש העולה"- אזור אשלים - ניצנה - תצפית סולארית אשלים

נצפה על מגדל השמש הענק ועל המתחם הסולארי הגדול בארץ. בניצנה, היו חלוצי המאה ה-21, שם נכיר את החקלאות הייחודית של פתחת ניצנה בסיור עם תושבת האזור, כולל טעימות עגבניות שרי מתוקות ועוד. נשמע כיצד מפיקים במדבר דבש מעולה כנגד כל הסיכויים. נטייל באתר הטבע המקסים חמוקי ונעלה לתצפית מתל ניצנה.

 

19.1.23          דימונה וצפון הנגב

בדימונה נסייר בכפר השלום של קהילת העבריים, נשמע את סיפורם המרתק, נשוחח על היחסים בתוך הקהילה ובינם לעיר ולמדינת ישראל. נטעם מבחר מאכלים טבעוניים מתוצרת הקהילה. נערוך סיור רכוב בעיר ונכיר את הפארק האקולוגי החדש. נצא לטיולי טבע קלים אל פינות חמד ירוקות בלב המדבר - הסכרים בנחל ממשית ועין ירקעם.

 

9.2.23            שדרות – טעמים ואנשים

כולם מכירים את הלהקות הגדולות והזמרים שיצאו משדרות, אך מעטים באמת מכירים את העיר המיוחדת הזו בעוטף עזה. נספר את סיפורה בסיור רכוב ורגלי, נפגוש דמויות מיוחדות ונטעם מטעמי עדות שונות. "דרום אדום" - נערוך טיול קצר אל מרבדי הכלניות בצפון הנגב. "חץ שחור" – מהאנדרטה מרשימה נצפה אל עבר הרצועה ונספר על ימי פעולות התגמול בשנות ה-50.

 

16.3.23          החוויה האתיופית בבית שאן

במרכז המבקרים היפה של חוה אלמו נשמע את סיפורה המרגש, המייצג את סיפורה של הקהילה האתיופית - על היציאה מאתיופיה ברגל, הקשיים במדבר, האובדן והכאב וגם הגאווה על החיים החדשים בארץ. נשתתף בטקס הקפה המסורתי עם כיבוד אתיופי, ונתנסה בריקודים אתיופים. נטייל  בעמק המעיינות בין פלגים ואמות מים ופריחה אביבית. נסיים בתצפית נהדרת מראש הגלבוע.

 

 

20.4.23          "מטעמי הטבע" - סדנת ליקוט בטבע ובישולי שדה בכרמל, בשילוב טיולי טבע קצרים

אנו מזמינים אתכם למסע מרתק "במנהרת הזמן"  בו נכיר את עולמם המופלא של הלקטים הקדמונים, ואת תרבותם הקולינרית של צאצאיהם החקלאים שידעו לשלב במטבחם, לצד גידולי תרבות, את שפע עשבי הבר האכילים שנתברכה בהם ארצנו. בשיא האביב בכרמל נערוך סיור הכרות עם צמחיית האזור, נשלב סיפורים מרתקים וטיפים קולינריים ותזונתיים, נערוך סדנת ליקוט ובישול - שבסיומה תוגש ארוחת צהריים מפנקת ועשירה - מעשה ידינו. בתום הסיור נקבל מתכונים שנלמדו במהלכו, טיפים לבישול, ופרק מיוחד המוקדש לזיהוי המינים שפגשנו בסיורינו.

בהדרכת: יתיר שדה, חוקר המטבח הארץ-ישראלי, לקט, בשלן ומספר סיפורים.